Ірина Фаріон померла у лікарні

Пошуки нападника, який здійснив замах на життя Фаріон, тривають, розповів Максим Козицький.

Ввечері пятниці, 19 липня, відома мовознавиця, науковиця та екснардепка Ірина Фаріон загинула після вогнепального поранення голови. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький та керівниця анестезіологічної служби Першого медичного об’єднання міста Львова Наталія Матолінець.

“Дуже прикро, але, попри всі зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося. Щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Дмитрівни”, – йдеться у повідомленні.

Козицький також додав, що правоохоронці продовжуть пошуки нападника, який вистрілив у жінку.

Мер Львова Андрій Садовий висловив співчуття родині мовознавиці та всім, хто її знав. Він наголосив, що лікарі зробили все можливе, аби врятувати життя Фаріон, проте поранення було несумісне з життям.

“Громада Львова висловлює щирі співчуття родині та всім, хто її знав і любив. Це дуже страшно і жахливо. Я завжди кажу, що в Україні більше немає безпечного місця. Але щоб таке зухвале, нагле вбивство. Вбивцю треба знайти!Дякую правоохоронним органам, які активно працюють над цим. Замовник також має бути відомим і нести повну відповідальність. Вічна Памʼять”, – написав Садовий.

Керівниця анестезіологічної служби Першого медичного об’єднання міста Львова наталія Матолінець повідомила, що Ірина Фаріон потрапила до медиків у критичному стані з тяжкою проникаючою вогнепальною травмою головного мозку. Львівські лікарі провели жінці первинну хірургічну обробку, але її стан залишався критичним. За її словами, Фаріон перебувала в глибокій мозковій комі.

“Була проведена операція, і її навіть перевели до реанімаційного відділення для продовження лікування. Проте серце пацієнтки не витримало”, – розповіла медикиня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.