Напишіть заяву та візьміть довідку: що зробити тим, хто не встиг оновити дані у ТЦК – тоді штрафу не буде

Що потрібно зробити, якщо не оновили військові дані


16 липня минув термін для оновлення військово-облікових даних. Всім, хто не оновив, загрожує адміністративне покарання. Щоб не отримати штраф за не оновлення даних, слід написати заяву до ТЦК, на підставі якої можна буде надати свої пояснення під час розгляду справи про адмінправопорушення. Про це повідомляє юрист в ефірі “Новини Live”.

Військовий юрист Тарас Боровський пояснив, що робити військовозобов’язаним, які не встигли оновити свої військово-облікові дані у ТЦК через черги, щоби не отримати штраф.

Боровський зазначив, що останніми днями оновлення даних у ТЦК були величезні черги, і люди просто не встигали оновити інформацію про себе. Він порадив, що робити у такому разі, щоб не отримати штрафу.

“Я радив людям, які останніми днями не могли, не встигали оновити дані, взяти певний документ, який підтверджує те, що ви зверталися до ТЦК, наприклад, 10 липня, а вас записали в чергу на 26 липня, і ви вже запізнилися.

Ви повинні написати відповідну письмову заяву, що ви прийшли та хочете оновити дані, проте реально через фізичну неможливість вас прийняти ви цього не зробили. І подати його хоча б у канцелярію ТЦК та у відповідний день у межах терміну”, – розповів юрист.

На підставі цієї заяви військовозобов’язаний зможе давати свої пояснення у рамках розгляду справи про адміністративне правопорушення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.