В Україні встановлять новий час – не буде зимового та літнього

В останні роки питання про скасування літнього часу в Україні активно обговорюється як в експертному середовищі, так і на рівні законодавчої влади.

У 2021 році Верховна Рада ухвалила законопроєкт про скасування літнього часу в першому читанні, але не змогла прийняти його в цілому та відправила на повторне друге читання. І ось тепер ситуація знову набула обороту на користь скасування переведення годинників.

Докладніше про те, що в Україні встановлять новий час, інформує Верховна Рада України у мережі Telegram.

Повідомляється, що Комітет економічного розвитку, виступаючи на підтримку законопроєкту №4201, автором якого є спікер парламенту Руслана Стефанчука, обраного від “Слуги народу”, посилається на негативні наслідки переведення годинників на одну годину вперед і назад для здоров’я населення.

Основні аргументи:

Погіршення стану здоров’я: “На думку більшості вчених та лікарів” щорічний переведення стрілок годинника “несе низку негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров’я громадян у період адаптації”.
Збої в біологічних циклах: Автори проєкту згадують “наукові дослідження”, які “пов’язують зміни часу із захворюваннями серцево-судинної або імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли”.
Неефективність для енергозбереження: “Також доведено, що переведення годинника не допомагає енергозбереженню”.
На території України обчислення часу провадиться за київським часом, який є єдиним для всієї території країни. Київський час – час тимчасової зони, в якій розташована столиця України – місто Київ, яке відповідає другому часовому поясу у шкалі Всесвітнього координованого часу UTC+2.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.