Вiйськовий квиток у Резеpв+ без ТЦК: юpист заявив, чи це pеально пpацює

Коротко про переваги та проблеми електронного документа про військовий облік, згенерованого у застосунку.

Після того, як у додатку “Резерв+” з’явився електронний військовий квиток, працівники ТЦК та СП не зможуть, як раніше, займатися свавіллям та вилучати документи у військовозобов’язаних.

Це великий плюс, але система ще далека від досконалості. Зокрема, людський фактор продовжує залишатися значним, вважає юрист Ігор Баранников.

Він оцінив переваги та проблеми впровадження електронних військових квитків та системи “Резерв+” в Україні.

За словами експерта виданню “Хвиля”, поява електронних документів стала “величезним кроком уперед” у сфері військового обліку.

“Я на це подивився – це реально працює”, – зазначив Баранніков.

Юрист вважає, що система запобігає залежності від ТЦК, до якої військовозобов’язані часто потрапляли до єри паперових документів, і називає це її головною перевагою.

Експерт нагадав, що раніше існувала практика вилучення військових квитків співробітниками ТЦК, що ставило громадян у повну залежність від цих установ, і у ТЦК, мовляв він, робили це навмисно. Баранніков впевнений, що поява електронних документів фактично позбавила ТЦК, принаймні в цьому, деяких важелів тиску.

Однак юрист також бачить, що система не позбавлена ​​проблем. За його словами, основна складність полягає в тому, що “будь-яка система, у тому числі “Оберіг” – це система, яка наповнюється звичайними людьми”.

“Хтось когось забув, хтось когось не вніс, хтось когось не захотів вносити, хтось із кимось посварився. Тобто варіантів може бути купа”, – розповів експерт.

Юрист повідомив, що з 18 травня його команда подала близько 40 заяв до ТЦК про внесення змін до даних військового обліку. Це пов’язане з різними помилками і невідповідностями у системі.

Баранніков також зазначив, що особисто перевірив роботу системи “Резерв+” та електронного військового квитка. За його словами, дані в електронному документі повністю відповідали інформації, одержаній у ЦНАП. Також експерт висловив сподівання, що у майбутньому систему буде вдосконалено.

Читайте також  23-річний чоловік у полі переїхав трактором свого 4-річного сина(ВІДЕО)

“Ще б тільки додали хоча б за деякими критеріями автоматичну відстрочку, тобто за інвалідністю та багатодітністю, це б тоді ціни не було тій системі”, – підсумував Баранніков.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.