Частина українців не отримає пенсію за червень: у ПФУ назвали причину

Значна частина пенсіонерів не отримає щомісячних виплат за червень. Про це повідомили у ПФУ. Стало відомо, що на це є причина – відсутність ідентифікації осіб.

Сотні тисяч українців вже підтвердили свої особи через фізичну ідентифікацію. Йдеться про громадян, які стали переселенцями ще до початку повномасштабної війни, тобто до 24.02.22. Їм потрібно проходити процедуру кожні пів року – щоб у Пенсійному фонді не було сумнівів: кошти отримує саме ті люди, яким вони передбачалися.

Пенсіонери мали пройти ідентифікацію до 31 березня 2024 року. Проте багато хто не зробив цього – і його виплати було тимчасово обмежено. Щоб відновити отримання грошей, потрібно “нагадати” про себе у ПФУ одним з наступних способів:

особисто відвідати одне з відділень ПФУ або Ощадбанку;
пройти відеоконференцію — заявку можна залишити за номерами: (044) 281 08 70, 0 800 503 753, (044) 281 08 71);
через вебпортал електронних послуг ПФУ через авторизацію за допомогою “Дія. Підпис” (створюється у додатку “Дія”;
закордоном – у дипломатичних установах України – слід передати документи про проходження ідентифікації органу ПФУ (через вебпортал або поштою).

Виплату пенсії також обмежують українцям, які впродовж 6 місяців не знімати свої кошти з карток або не отримували їх у відділенні Укрпошти. Після проходження ідентифікації громадянам відновлять нарахування грошей.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.