Молитва, яку потрібно промовити 1 листопада за пoмeрлuх родичів і близьких

1 та 2 листопада відзначається як День пам’яті всіх померлих християн. Цей день, який присвячений спомину Всіх Померлих, які перебувають у чистилищі, встановлений на підставі глибокого покладання надії на милосердя Бога і братерську любов.

Своєю участю у Св. Месі, молитвою і пожертвуванням, а також отриманням повного відпусту ми допомагаємо стражденним душам покійних вірних.

Для того, щоб у цей день отримати повний відпуст, віруючий повинен приступити до таїнства Сповіді і святого Причастя, помолитися в намірах Папи Римського, відвідати храм і кладовище, а також бути вільним від прив’язаності навіть до найменшого гріха.

Що означає для нас День пам’яті всіх померлих християн?
Основний зміст сьогоднішнього дня – не смерть, а життя: нове життя, життя для Бога і в Богові, спільність життя з Христом Воскреслим. Наша печаль унаслідок смерті рідних і близьких нам людей скрашується вірою в те, що вони знайшли нове життя, над яким смерть більш не владна. Ми віримо, що предвічна любов Бога і Його несповідиме милосердя сильніше смерті. Бог наш – Бог живих, а не мертвих.

Свічки, які ми запалюємо на могилах спочилих символізують наші гарячі молитви за тих, кого вже немає серед нас, а також світло Христової правди про загальне воскресіння всіх мертвих у день Другого Христового Пришестя. Якщо ми йдемо на цвинтар 1 листопада, не забудьмо згадати наших рідних у молитвах!

Молитва за померлих
“Господи, вислухай милостиво наші молитви, і як Ти утвердив нас у вірі в Воскреслого із мертвих Твого Сина, так зміцни нашу надію на очікуване воскресіння померлих. Через Христа, Господа нашого. Амінь.

Боже, славо вірних і життя праведних, Твій Син нас відкупив своєю смертю і воскресінням, помилуй усіх померлих вірних, які вже пізнали тайну нашого воскресіння, і дай їм участь у радості вічного щастя. Через Христа, Господа нашого. Амінь.

Читайте також  Сильні молитви про сімейне щастя: якщо відчуваєте якісь негарадзи у сім’ї помоліться сьогодні

Боже, Ти вчинив, що Твій Син, перемігши смерть, увійшов до неба; дай усім померлим вірним участь у Його перемозі над смертю, щоб вони могли вічно споглядати Тебе, свого Творця та Відкупителя. Через Христа, Господа нашого. Амінь.“

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.