Долар вивернуло на виворіт: банки та обмінки знову змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 18 червня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 40,6485 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 43,5366 гривень за 1 євро.


В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в банках на 18 червня 2024 року!
Ринок не втихає. Навколо нього «вітають» різні настрої та прогнози. Серед інтриг червня 2024 року залишається незакритим питання щодо переговорів із західними кредиторами з реструктуризації зовнішнього боргу України. Хоча міністр фінансів Сергій Марченко пообіцяв, що новини з переговорів незабаром перейдуть із кулуарних чуток між фінансистами в публічну площину. Зважаючи на деякі натяки, все складеться досить непогано для України та нашого бюджету.

Курс валют в обмінках на 18 червня 2024 року!
Варто нагадати, що в ньому поки що закладено витрати на цей рік із обслуговування всіх зовнішніх боргів. І навіть якщо списано чи реструктуризовано буде лише частину з них, це значно покращить можливості фінансування інших видатків бюджету, що вкрай важливо для нашої країни та національної валюти. Причому, оскільки всі надходження від наших західних партнерів заходять на рахунки уряду в Національному банку у валюті, регулятор матиме можливість проводити свої інтервенції, практично керуючи, таким чином, офіційним курсом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.