Прикарпатським освітянам та медикам не виплатили вже понад 120 мільйонів

Сьогодні, 21 вересня, на засіданні 23-ї сесії обласної ради депутати обговорили стан виплати заробітної плати бюджетникам.

«Цього року це вже третя сесія, де ми розглядаємо дане питання. У нашій області в шести районах протермінована виплата заробітної плати. Мені було соромно дивитися в очі людям, які не мали за що дітям перед 1 вересня купити зошити», – сказав Манолій Піцуряк.

Як відомо, заборгованість по виплаті зарплати працівникам бюджетних установ Рогатинського, Косівського, Тлумацького, Богородчанського, Верховинського, Коломийського районів.

«Зараз маємо ситуацію, що керівників за несвоєчасну сплату податків, мають притягувати до відповідальності. А хто винен? Керівник? Держава ж гроші не дала», – наголосив Піцуряк.

“Хто винуватий в невчасній виплаті зарплати лікарям і вчителям?”, – записав Сич.

“Точно не керівники закладів”, – відповів Манолій Піцуряк.

Микола Палічук каже, що винен бюджетний кодекс.

“Я дивився бюджет 2019 року. Нас чекають ті самі проблеми, що й тепер”, – сказав депутат.

В цілому незабезпеченість бюджетними призначеннями на оплату праці працівникам бюджетної сфери області за обов’язковими виплатами до кінця 2018 року складає 336,7 млн. грн., у тому числі по закладах охорони здоров’я, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції 171,7 млн. грн., установах освіти 139,2 млн. грн., інших закладах 25,8 млн. грн. Такий стан справ спричинив виникнення кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів на 01.09.2018 р. в сумі 127,8 млн. грн., в тому числі прострочена заборгованість по галузі охорони здоров’я – 17,2 млн. грн., освіти – 12,9 млн.грн. Найбільше це відчутно у закладах Богородчанського, Верховинського, Косівського, Тлумацького, Рогатинського, Коломийського районів, де за рахунок вересневих призначень частково погашено заробітну плату за червень-липень 2018 року.

Читайте також  “Пенсії для заробітчан”: експерт розповів про вплив на Українську економіку

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.