Безкоштовні зуби для українців: Кабмін ухвалив довгоочікуване рішення – важливі подробиці

Уряд вніс деякі зміни до механізму надання послуг безкоштовного протезування зубів
Кабмін затвердив низку змін, які торкнуться сфери зубопротезування, що надається на безоплатній основі військовослужбовцям, особам з інвалідністю через воєнні дії та УБД. Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

Український уряд вніс низку змін до порядку надання безоплатної послуги з протезування зубів. Зокрема, було переглянуто тарифи на такі послуги, визначено список осіб, які їх можуть отримати, та збільшено граничну вартість медичних послуг із протезування зубів.

Так, безоплатне протезування зубів можуть отримати такі категорії громадян:

учасники бойових дій;
особи з інвалідністю внаслідок війни;
військовослужбовці.
Вартість медпослуг з протезування буде залежати від матеріалів, що використовуються фахівцем. Ця сума складатиметься зі ставки на медпослугу, яка визначена на рівні 2765 гривень, та коригувального коефіцієнта відповідно до наданої послуги.

У Кабміні також обмежили кількість таких медпослуг, які можуть отримати безкоштовно за місяць. Тепер військові можуть звернутися до медустанов для отримання кожного виду послуги безкоштовного протезування всього два рази на місяць.

Уряд також встановив граничну вартість безоплатних послуг. Гранична вартість зубопротезування становитиме 14 984 гривні. Але якщо людині будуть надані послуги другої групи, тобто відновлення зубів із пломбуванням, то гранична сума за надані послуги становитиме вже 24952,54 гривні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.