Це мають бути комунальні підприємства, а не цирки: військовий про економічне бронювання

Він зазначив. що держава повинна дати правильний регламент на бронювання, “те, що справді впливає на економічний стан, на соціальний стан держави”.

Новий закон про мобілізацію, що набув чинності 18 травня, визначає список професій, представників яких можуть забронювати. В інтерв’ю Українській правді військовий Третьої штурмової бригади із позивним “Істок” висловив думку щодо економічного бронювання.

Зокрема, він зазначив, що не сам по собі принцип економічного бронювання створює розкол у суспільстві, а його втілення.

“Розкол у суспільстві, на мою суб’єктивну думку, створює те, що комунальні підприємства не бронюють, а цирки бронюють. Такі елементарні ситуації реально створюють проблеми в суспільстві, коли декілька голів ОВА говорять про те, що, панове, у нас немає ким прибирати на вулицях, ми не можемо нормально працювати, тому що робітників КП просто мобілізують, їх не можна нормально забронювати”, – зазначив він.

Саме тому, зазначив військовий, держава повинна дати правильний регламент на бронювання, “те, що справді впливає на економічний стан, на соціальний стан держави”.

“Треба розробити правильну систему броні, яким чином її отримувати. Тому що вона до кінця не зрозуміла. Вибачте, культура важлива, але яке місце займає під час повномасштабної війни в культурі цирк? Я не розумію. Можливо, я недалекий в цьому форматі, але я реально як людина просто, навіть не як військовий, цього не розумію”, – підкреслив боєць.

Економічне бронювання в Україні
Кілька тижнів тому в Україні виник скандал з приводу новини, що Міністерство культури України затвердило статус “Пересувного цирку України” як критично важливого підприємства. Зокрема, негатив щодо цього висловлював заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.