Вже з 1 липня: чекайте плюс ще одну комунальну платіжку та нові тарифи

Що зміниться з першого липня, не лише комуналка

З першого червня змінився тариф на електроенергію. Тепер за світло українці платитимуть більше. Але це не всі сюрпризи, які приготували владі. Крім нових тарифів на українців чекає ще одна платіжка. Про це повідомляється на сайті Нововолинської сільської ради.

У зв’язку зі змінами в законодавстві, а саме Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг від 03.12.2020 року № 1060-ІХ (набрав чинності 01.05.2021) внесено зміни до ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», а саме у п. 11 частини першої запроваджено плату за абонентське обслуговування – платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором щодо надання послуги з управління побутовими відходами.

Згідно з чинним законодавством, Виробниче управління комунального господарства Нововолинської міської ради повідомляє споживачам про намір з 01 липня 2024 року ввести плату за абонентське обслуговування за індивідуальними договорами (витрати виконавця, пов’язані із укладанням договору про надання комунальної послуги, нарахуванням та стягненням плати за комунальні послуги, також виконання інших функцій, що з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами).

Згідно з плановим кошторисом витрат на 2024 рік ВУКГ НМР, розмір плати за абонентське обслуговування на 1 абонента (на один особовий рахунок) на місяць становитиме 5,00 гривень та буде окремим платежем.

Підприємством буде відкориговано наявні тарифи, а саме витрати, які увійдуть до складу плати за абонентське обслуговування, будуть виключені з витрат на збут.

Водночас підприємство перегляне та відкоригує інші основні складові тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів.

Читайте також  Укpаїнців попеpедили пpо суттєве подоpожчання ще одного кoмунального тapифу

Внаслідок коригування витрати повної собівартості збільшаться у розрізі послуг на:

збір та перевезення ТПВ – 13,0%;
збирання та перевезення великогабаритних відходів – 13,0%;
видалення ТПВ – 35,0%;
перевезення рідких нечистот – 18,0%.
Загальний розмір тарифу на послуги з управління побутовими відходами становитиме:

збирання та перевезення твердих побутових відходів – 101,0 грн/м3, для всіх споживачів послуг;
збирання та перевезення великогабаритних відходів – 184,60 грн/м3, для всіх споживачів послуг;
видалення побутових відходів – 35,60 грн./м3 для всіх споживачів послуг;
перевезення рідких нечистот – 163,00 грн/м3 для всіх споживачів послуг.
Розмір оплати з одного мешканця на місяць:

багатоквартирних будинків – 20,30 грн.;
приватного сектору – 23,70 грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.