Отримав платіжку – пий заспокійливе: скільки доведеться платити за електрику вже цього літа

З 1 червня очікується підвищення тарифів на електроенергію в Україні. Нинішня ставка 2,64 грн за кВтг збережеться до кінця травня. Після цього очікується підвищення ціни або до 3,5, або до 4 гривень за кВтг

Ряд депутатів та джерела у ЗМІ повідомляють, що нова ціна може становити майже 4 грн. Проте деякі джерела зазначають, що остаточне рішення ще не ухвалене, а варіант 3,5 гривні все ще перебуває на розгляді, повідомляє «obezrevatel».

Також обговорюється можливість повторного запровадження системи диференційованих тарифів, за якої активніше використання призведе до вищих тарифів. Цей підхід спрямований на збирання необхідних засобів для відновлення електромережі, маючи на увазі, що ціни зростуть для всіх, хоч і різною мірою.

Також, щоб скоротити тривалість відключень електроенергії, Міненерго закликає споживачів економно та відповідально використовувати електроенергію. Ці зусилля мають вирішальне значення для балансування енергетичної системи та стабілізації постачання.

Щоб уникнути або суттєво скоротити періоди простоїв, міністерство пропонує низку заходів:

Уникайте використання енергоємних приладів у годинник пік, особливо з 17:00 до 22:00. Сюди входить кухонна техніка, пральні машини, обігрівачі та кондиціонери.

Використовуйте освітлення ефективно, включаючи світло лише у житлових приміщеннях та замінюючи лампочки на енергозберігаючі.

Максимально зведіть до мінімуму споживання електроенергії під час пікового навантаження.

У Міненерго наголошують, що вибір стоїть між економним споживанням електроенергії чи пристосуванням до частих відключень. Дотримуючись цих рекомендацій, українці можуть зробити свій внесок у створення більш стабільної та збалансованої системи енергопостачання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.