Не більше трьох за столиком: уряд просять відкрити літні кафе

У ВР вважають, що літні майданчики при закладах харчування могли би працювати навіть в умовах карантину – але з дотриманням певних правил.
“Карантинні обмеження, звісно, не є безпідставними, але варто враховувати, що значна частина власників ресторанного бізнесу продовжує виплачувати зарплати своїм працівникам та нести велику кількість супутніх витрат, – написала на своїй сторінці у Фейсбук народнаи депутатка Євгенія Кравчук. – У тому числі, це стосується сплати внесків за розміщення відкритих літніх та сезонних терас. Щоб дійсно допомогти ресторанному бізнесу, окрім вже наявних заходів підтримки, ми можемо дати їм можливість врятувати себе економічно”.

На думку Євгенії Кравчук, у більшості міст України є системні заклади з просторими літніми майданчиками, якими можна безпечно користуватися за таких умов:

обмеження кількості відвідувачів з розрахунку 1 відвідувач на 5 м2 майданчика;

постійний контроль температури персоналу та відвідувачів закладу;

розміщення столів на відстані не менше 1,5 м один від одного;

за одним столом може розміщуватись не більше 3 осіб;

використання при обслуговуванні відвідувачів виключно одноразового посуду;

дезінфекція предметів з якими контактував кожен відвідувач.

“Карантин у більшості з нас викликає лише одне бажання: повернути все, як було, – зауважує вона. – На жаль, у багатьох випадках це може бути складно або і зовсім неможливо. І я маю на увазі, зокрема, наші улюблені заклади: ресторани, кафе, затишні кав’ярні. Ми так само зацікавлені у тому, щоб вони вижили, як і їхні власники”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.