Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди

Якщо ви думали, що весняніше тепло вже встановилося назавжди, приготуйтеся до сюрпризу: північний вітер принесе з собою не тільки прохолоду, а й дощі.

Так, холоду не уникнути, особливо на півночі та заході країни. А ще будуть заморозки, тож уночі краще поберегти ваші квіти на балконі. Раніше синоптики фіксували у травні за історію спостережень -10 градусів морозу. Чи чекати подібного цього року?

Як інформує “Знай.ЮЕЙ”, однак, за словами Наталки Діденко, у другу половину тижня градусник все ж таки покаже теплий плюс.

Переходячи до четверга, 16 травня, дощі продовжаться на Лівобережжі та в центральних регіонах. У деяких місцях вони супроводжуватимуться грозами. Температура вночі буде близько 2-7 градусів, але на заході подекуди можуть бути заморозки до -3 градусів.

Вдень стовпчик термометра покаже від 12 до 17 градусів тепла.

У п’ятницю, 17 травня, дощі стануть менш інтенсивними, їх буде менше порівняно з попередніми днями. Наразі опади очікуються лише на крайньому сході, Лівобережжі та Закарпатті. Вітер мінливий, вночі 3-8 градусів, а вдень очікується від 16 до 21 градуса тепла.

У суботу, 18 травня, у західних, північних та Одеській областях пройдуть дощі. В інших регіонах опадів не передбачається. Вітер мінливий, вночі 5-10 градусів, а вдень очікується від 16 до 21 градуса тепла.

Нарешті, у неділю, 19 травня, короткочасні дощі з грозами очікуються на півночі та сході країни. В інших регіонах опадів не очікується. Температура коливатиметься від 7 до 12 градусів вночі та від 18 до 23 градусів вдень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.