Життя всіх чоловіків круто зміниться назавжди

Усіх чоловіків країни розділять на чотири категорії придатності до служби
Вже 4 травня в Україні набуде чинності закон, який скасує статус “обмежено придатний”. Із завтрашнього дня всіх військовозобов’язаних громадян визначатимуть лише як непридатних або придатних до військової служби за чотирма видами функціональності. Про це повідомляє “Стіна”.

Так, усіх громадян, хто ще сьогодні має статус “обмежено придатний”, із завтрашнього дня розділять на чотири категорії придатності або визнають повністю непридатними для мобілізації до ЗСУ. Відповідно до закону з 4 травня та протягом наступних дев’яти місяців усі військовозобов’язані українці з таким статусом мають з’явитися на повторне проходження військово-лікарської комісії для медичного висновку про придатність до служби.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксани Сухорукової визначення стану здоров’я військовозобов’язаних медиками військово-лікарських комісій відбуватиметься за оновленою програмою військово-лікарської експертизи.

Таким чином громадян або визнають повністю непридатними для мобілізації, або у висновку медкомісії буде зазначено один із наступних статусів військовозобов’язаного:

придатний (повністю);
придатний до служби у вищому військовому навчальному закладі, у ТЦК, частинах забезпечення, установах, організаціях, але непридатний до служби у десантно-штурмових військах, морській піхоті, силах спецоперацій, підрозділах спецпризначення, плаваючому складі тощо;
придатний за окремими спеціальностями (наприклад, кандидати на вступ до військового вишу);
придатний до виконання специфічних завдань.
Варто зазначити, що для визначення профпридатності військовозобов’язаних у військкоматах працюватимуть команди психологів, які проведуть первинну бесіду та спрямують на профтестування. Після проходження ВЛК та профвідбору “придатні” військовозобов’язані пройдуть співбесіду, де буде визначено їх профпридатність та місце служби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.