Травневі свята: чи будуть в українців додаткові вихідні у травні 2024 року

В останній місяць весни українці відзначають одразу кілька важливих свят. Чи будуть у ці дні додаткові вихідні, коли жителі України зможуть відпочити від роботи і провести час із сім’єю?

Чимало українців цікавляться, чи зможуть вони розраховувати на додаткові вихідні у травні у зв’язку зі святами. Зазвичай неробочими були 1 травня – День праці та 8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом. А у 2024 році є ще одне свято – Великдень, який жителі України відзначатимуть 5 травня.

У мирний час ці свята завжди були вихідними, але згідно із законом “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану” додаткові неробочі дні надаватися українцям не будуть. Таким чином, у травні 2024 року у мешканців країни будуть лише звичайні вихідні у суботу та неділю.

Так, 1 травня, яке випало на середу, лишилося робочим днем. На Великдень, який відзначається у неділю, жителі України зможуть відпочити. Але вже у понеділок вирушать на роботу, бо він буде робочим днем.

Щодо Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, то він також припадає на середу. Тому у 2024 році 8 травня українцям не варто розраховувати на додатковий вихідний.

Нагадаємо, що у травні відзначаються ще дві дати. 9 травня – Міжнародний день Європи та 12 травня – День матері. Але вихідних на ці свята також не передбачено.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.