Порошенко назвав міста, які можуть залишитися без світла (відео)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що через блокування поставок вугілля із зони АТО виникли проблеми з енергопостачанням Києва, Чернігова, Краматорська, Кременчука і Сум.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Учасники блокування руху залізничного транспорту на лінії розмежування в зоні АТО своїми діями в першу чергу шкодять українській державі, зокрема, через брак енергетичного вугілля виникли проблеми з енергопостачанням Києва, Чернігова, Краматорська, Кременчука і Сум,
– заявляє президент України Петро Порошенко.

Порошенко також додав, що на окупованих територіях ще десятки тисяч людей залишаться без роботи.

Директор сумської ТЕЦ заявляє, що через залізничну блокаду Донбасу антрацитного вугілля для електроцентралі немає, а перейти на газову групу вугілля підприємство не може, оскільки бракує грошей на переобладнання. Є можливість працювати на газі.

Однак у такому разі не вдасться забезпечити належний температурний режим. Натомість керівництво області ситуацію називає контрольованою і не бачить жодних підстав для перебоїв у роботі.

До початку опалювального періоду вугілля в них було і є на складах, я особисто перед початком опалювального періоду інспектував, перевіряли документи, тобто вони були забезпечені повністю,
– заступник голови Сумської ОДА Дмитро Живицький

Зазначу, що Сумська ТЕЦ забезпечує теплом майже тисячу житлових будинків, близько сорока медичних закладів та понад півсотні шкіл.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.