Волинянка стверджує, що священик хотів зґвалтувати її сина, а громада погрожує спалити її за наклеп

 Отець Анатолій у храмі Святителя Стефана проводить заняття для дітей у недільній школі

Церковний скандал з інтимним підтекстом розгорівся в селищі міського типу Торчин на Волині. Місцева мешканка Галина Панасюк публічно звинуватила священика церкви Святителя Стефана УПЦ МП отця Анатолія Ткачука у тому, що той домагався її 19-річного сина Леоніда. Нібито батюшка вивіз хлопця до лісу, пригостив вином і відверто почав схиляти до інтиму.

Хлопчині вдалося втекти, однак жінка мовчати наміру не має і хоче покарати кривдника свого сина.

– Така людина просто не має права служити в церкві і сповідати людей! – каже пані Галина. – Я за свою дитину навіть до Києва дійду!

Галина Панасюк разом з трьома дітьми переїхала сюди лише кілька місяців тому із сусіднього села Смолигів. Каже, там не склалися стосунки зі свекрухою, отож жінка вирішила з дітьми повернутися у батьківську хату. А чоловік зостався доглядати свою матір та господарство. Проте вони нібито підтримують стосунки. Місцевих мешканців Галина ще не добре знає, а її син – Леонід , закінчивши коледж, потоваришував з сусідським хлопцем Миколою. Вони разом підпрацьовували. Зі слів Галини, того дня отець Анатолій зустрів Леоніда на вулиці і попросив допомогти знайти Миколу. Нібито він йому потрібен був у якійсь справі.

– Каже, сідай до мене в машину, поїдемо пошукаємо, – розповідає Галина. – Мій Леонід і сів. Тоді панотець пригостив його вином, каже, пий, бо я, мовляв за кермом, мені не можна. А мій малий з переляку і відпив кілька ковтків.

– А чому він пив вино з малознайомою людиною в машині?

– Він навіть подумати нічого поганого не міг, бо я його так виховала. Для нього священик – це свята людина.

Читайте також  МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ +++ Людоньки допоможіть знайти. Безвісти зникла 15-річна Мельничук Олена

Потім, стверджує жінка, отець Анатолій разом з хлопцем від’їхали до сусіднього села і завернули у лісосмугу. Тоді отець Анатолій дістав коньяк і яблука, знову запропонувавши Леоніду випити.

– Син питає його, чого ми сюди приїхали, а батюшка почав натомість розпитувати, звідки ми приїхали, хто ми, а потім почав гладити Льоню по плечах, по штанах, розстібати штани! – витираючи сльози продовжує Галина. – В моєї дитини настав шок! Він вискочив з машини, а той ззаду підходить і знову за своє! Льоня побіг до річки, а там сусід мив машину. І ви уявіть: коли Льоня йому все розповів, то сусід навіть не здивувався! Каже, а ти хіба не знав, хто він такий?

Галина каже, що чутки про священика з нетрадиційною орієнтацією у Торчині ходили вже давно. Але він і досі править у місцевій церкві, бо нібито ніхто не хоче цього розголошувати і ганьбитися.

– Усі бояться, що пальцем показуватимуть, довести ж нічого неможливо, – каже жінка. – Він після цього зі мною не розмовляв, зате пише скарги до мене на роботу (я медсестрою працюю в місцевій лікарні), що я нібито не виконую своїх обов’язків. Налаштував проти мене кількох місцевих жінок, прихожанок церкви. Сказав, що я все вигадала, а ті тепер погрожують мене спалити, кислотою облити.

Церква Святителя Стефана, в якій править отець Анатолій

У Торчині подейкують, що конфлікт у Галини зі священиком виник не на порожньому місці. Нібито батюшка із сусіднього Смолигова, де вона раніше жила, хоче посісти місце отця Анатолія. А вона йому у цьому допомагає. Хоч і таким недолугим способом. Та й узагалі вона дуже конфліктна жінка. Чула про це і сама Галина, але всі звинувачення відкидає:

Читайте також  У ДТП на Франківщині загинув священник (ФОТО)

– По-перше, хто я така, що можу такі справи вершити? По-друге, смолигівський священик давно в іншій церкві служить. А я своїх дітей до кінця захищатиму.

Отцю Анатаолію 38 років. Він одружений і має дітей. Користувачі соцмереж про нього пишуть різне: одні захищають, інші називають «чортом у рясі». Тим часом, Галина Панасюк каже, що її сина залякали і він боїться звертатися в міліцію . Тому сама написала заяви у міліцію, прокуратуру та Волинську єпархію. Вона вимагає, аби отця Анатолія відлучили від Церкви.

– Знайти правду у цій історії не так просто. Отець Анатолій каже, що навіть не знає того хлопчини, – говорить секретар єпархії отець Миколай. – Можливо, у тієї жінки просто якийсь конфлікт зі священиком і вона таким чином вирішила відімстити? Це ганебна ситуація, і дуже дивно, що мати погодилася так ганьбити свого сина. Однак наразі якісь висновки робити зарано, лише після перевірки.

У Торчинській селищній раді коментувати ситуацію відмовилися. Мовляв, до церкви і парафії не мають жодного стосунку. А сам отець Анатолій на дзвінки не відповідає.

– До нас 3 листопада звернувся з офіційним листом голова селища Торчин, – говорить начальник Луцького райвідділу міліції Олег Кічук. – Ми провели перевірку, розмовляли і зі священиком, і з потерпілим. Однак той хлопчина писати заяву чомусь відмовився. Він повнолітній, може відповідати за свої вчинки, а мама за нього цього робити не може. І оскільки це є форма приватного звинувачення, без заяви постраждалого справу порушити ми не можемо.

Мирослава ЯРЕМКІВ.

Джерело

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: