Чим загрожують Україні атаки РФ на газові сховища у Стрию

Росія сьогодні провела чергову атаку ракетами та дронами на енергетичні об’єкти України. Зокрема, під прицілом терористів опинилися українські газосховища.

У компанії Нафтогаз України повідомили, що ворог атакував цього ранку два підземні газові сховища у Стрийському районі Львівської області. Це також підтвердили у місцевій обласній військовій адміністрації.

Були пошкоджені об’єкти наземної інфраструктури, ніхто зі співробітників не постраждав.

“Сховища продовжують працювати. Наразі фахівці займаються ліквідацією наслідків обстрілу”, – розповіли у компанії.

Повідомляється, що для атаки на газові сховища були використані дрони та ракети. У НАК “Нафтогаз України” зазначили, що це вже третя атака на газові об’єкти у Стрию. Перші два удари було завдано 22-го та 24 березня, коли Росія також проводила масовані бомбардування українських енергетичних об’єктів.

Завдання російських терористів зрозуміле. Україна останній опалювальний сезон повністю провела на власному газі. Якщо ворогові не вдасться зірвати опалювальний сезон 2024/25, то він намагатиметься принаймні добитися суттєвого його подорожчання для нашої країни.

Це може статися, якщо Україна змушена буде імпортувати газ для своїх котелень.

Сьогоднішній потужний удар, внаслідок якого було знищено Трипільську ТЕС, також вкладається у логіку задуму терористів. Нездатні перемогти українську армію на полі бою, росіяни намагаються створити нестерпні умови для мирних громадян і змусити Київ піти на переговори.

Втім, сьогоднішні події у Верховній Раді свідчать, що військово-політичне керівництво України рішуче налаштоване на продовження війни. Нагадаємо, парламент ухвалив у другому читанні закон про мобілізацію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.