“Ми сміялися з українців, а тепер опинилися у смертельній пастці”: російські окупанти влаштували демарш

Спроби Кремля представити війну проти України як такий собі “переможний похід” з тріском провалилися – не допомогли і зусилля зграї пропагандистів. Про те, що армія РФ перетворилася на конвеєр з відправлення на той світ, вже відкрито говорять мобілізовані росіяни – навіть ідейні прихильники знищення нашої країни.

До останнього солдата

Опинившись у зоні бойових дій на території України, російські військовослужбовці швидко позбавляються ілюзій. Найповніше це відчули мобілізовані, які ще вчора жили досить повсякденним життям. І якщо від побачених жахів війні одні замикаються і сприймають “як належне”, то інші ще намагаються хоч якось поборотися. Просто щоб вижити.

Демарші російських військовослужбовців стали відбуватися дедалі частіше після загострення у зоні бойових дій на Донбасі, де сьогодні тривають запеклі бої. Один із останніх влаштували мобілізовані з Татарстану (1231 полк).

За словами новоспечених окупантів, командування передало їх у підпорядкування “армії ДНР”, яке використовує їх “як витратний матеріал”. Нове “керівництво” відразу відібрало у них всю техніку і речі першої необхідності, а нещодавно відправило їх на штурм – причому без найменшої підготовки, медикаментів і з чотирма магазинами. Там мобілізовані опинилися під жорстким обстрілом, але їм “ніхто не спробував допомогти”.

“Там уже поклали два батальйони, і їх звідти не дістати. Ми вже четверте поповнення, яке сюди приїхало, і ніхто звідти ще не повернувся – або 200-ті, або 300-ті. Ми бачили братські могили, які там лежать. Їх ніхто не забирає, вони лежать по пів року. Їхній (командування. – Ред.) девіз – воюємо до останнього солдата, а потім відправлять нових”, – розповіли мобілізовані.

Їхні родичі вже зверталися до різних органів, але там відмахнулися: сказали, що “ДНР – не Росія, а окремий підрозділ”. Також окупанти заявили, що вони не відмовляються служити, але командири дають їм лише “злочинні накази”, яким вони не мають наміру підкорятися.

Читайте також  У Донецькій області окупанти накрили вогнем 7 населених пунктів: є загuблі та поранені

Штурмовики за тиждень

Запанікували і мобілізовані з Іркутської області: вони взагалі записали звернення до Путіна і Шойгу з вимогою не допустити нових втрат.

Військовослужбовці з 1479 полку повідомили, що нещодавно командування направило їх до “військової частини ДНР”, де з новоприбулих сформували штурмовий загін. Причому раніше “мобікам” обіцяли, що вони служитимуть у теробороні, охоронятимуть стратегічні об’єкти та мости, але “жорстко обдурили”. Більшість із відправлених на війну мають “хронічні захворювання, зайву вагу та інші обмеження”.

Окупанти плачуть, що за тиждень у новому підрозділі з них точно не зроблять штурмовиків, і говорять про великі втрати: “Серед наших військових уже є невиправдані бойові втрати. Ми не маємо права їх повторити”.

Побили та відкрили вогонь

Земляки російського міністра оборони Сергія Шойгу з Туви взагалі заявили про знущання: правда, не від українців, а від своїх. Такий теплий прийом мобілізованих росіянам надали “ДНРівці”.

За їхніми словами, новоприбулих “захисників вітчизни” неодноразово били і “навіть стріляли” у них – один із таких епізодів вони зафіксували на відео. У відповідь на свої претензії мобілізовані почули, що фактично є гарматним м’ясом, тож на них не витрачали час, не готували перед відправленням на фронт.

“Тут, у “ДНР”, у нас немає командування. Виявилося, що ми не належимо до жодної військової частини. Ми не відмовники. 4 лютого приїхали військові з “ДНР”, у нас стріляли з автоматів, змушували віджиматися, сказали, що ми звідси живими не вийдемо. Військова поліція приїхала та побила нас”, – поскаржилися окупанти.

“Ситуація досягла такого резонансу, що глава Туви Владислав Ховалиг направив до “ДНР” своїх представників, а віцеспікер Держдуми та ексглава Туви Шолбан Кара-оол перервав відрядження в Сибіру і вилетів для з’ясування обставин”, – пишуть російські ЗМІ. Але розраховувати на те, що ситуація зміниться, щонайменше наївно.

Читайте також  Мобілізація молоді: як усе зміниться

Смертельний конвеєр

Про те, що мобілізовані стали витратним матеріалом, знали всі, але вважали за краще “не помічати”. Однак тепер новоспечені окупанти самі про це заговорили.

“Ми сміялися з українців, коли нам розповідали, що їхні військові ні на що не здатні, а тепер ми опинилися у смертельній пастці. Наша армія стала конвеєром смерті”, – кажуть російські мобілізовані.

 

За даними Генерального штабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення армія Росії втратила вже 134 100 особового складу. Але, як бачимо, кремлівського диктатора це анітрохи не хвилює: гарматного м’яса на теренах Росії ще вистачає.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.