В Україні можуть “відмовитись” від долара: Стало відомо, коли курс гривні почнуть рахувати за новою валютою

Прив’язка курсу гривні до євро – і, відповідно, відмова від долара – не відбудеться ні у 2024-мц, ні у 2025 році. Ба більше, саму заяву НБУ про “відмову” від долара слід розглядати більше як політичну – у світлі прагнення України вступити до Євросоюзу, передають Патріоти України.

Про це повідомляє “Мінфін”. Зазначається: єдине, що на практиці планують отримати банківські казначеї у 2024-2025 роках, “це регулярну публікацію Національним банком довідкового курсу гривня/євро о 12 годині”.

“Заяву Нацбанку про те, що він готовий подумати у майбутньому про прив’язку гривні до євро на фінансовому ринку назвали суто політичною, ніхто не чекає від нашого регулятора конкретних кроків у цьому напрямку чи опрацювання дорожньої мапи. Але всі розуміють, що НБУ потрібно було це сказати в рамках спільної кампанії зі вступу України до Євросоюзу”, – йдеться у повідомленні.

 

При цьому наголошується: зараз мало хто вірить, що Україна змінить основну курсову прив’язку гривні з долара на євро до кінця 2024 року або навіть 2025-го. Це вважається далекою перспективою.

“За повної інтеграції України до Євросоюзу (особливо це стосується товарних імпортно-експортних відносин) цілком логічно „прив’язати” гривню до євро. Однак, це аж ніяк не означає, що все відбудеться в якійсь найближчій перспективі. Це, радше, вектор, наміри, для втілення яких знадобиться низка рішень”, – пояснили автори матеріалу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.