Позбавлять грошей у 60 років: українців приголомшили, особливо постраждають пенсіонери

Кого в Україні позбавлять грошей, більше постраждають пенсіонери

Ні для кого не секрет, що в Україні для виходу на заслужений відпочинок необхідний не лише відповідний вік, а й кількість страхового стажу. Формально вихід на пенсію у 2024 році можливий із 60 років як для чоловіків, так і для жінок, але для цього обов’язково мати певну кількість страхового стажу. Цією інформацією ділиться Обозреватель.

У поточному, 2024 році норма зі страхового стажу становить 31 рік, вона зростатиме на 12 місяців щорічно, доки не досягне 35 років. Якщо стажу замало, то й пенсії у 60 років чекати не варто.

Українці зможуть дізнатися у якому ж віці в Україні у 2024 році вони зможуть вийти на заслужений відпочинок та якими стануть норми за стажем у найближчі кілька років.

Також громадяни зможуть дізнатися про свій офіційний стаж. Якщо стажу для отримання пенсії не вистачає, є виправлення ситуації.

Пенсійний вік 2024 року: скільки потрібно стажу для пенсії

Для виходу на пенсію у 60 років у 2024 році потрібно понад 31 рік страхового стажу;
у 63 роки – не менше 21 року стажу;
у 65 років – від 15 до 21 року стажу.
Якщо громадянин до 65 років не має навіть 15 років стажу, пенсію він не отримає. Замість неї нараховуватиметься спеціальна грошова допомога. Її розмір розраховується як різниця між прожитковим мінімумом для осіб, які втратили працездатність, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців.

При цьому така виплата не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб. 2024 року це 2920 грн.

Читайте також  З України за добу виїхали майже 40 тисяч людей: на яких пунктах пропуску сьогодні найбільші черги

Мінімальний страховий стаж для пенсіонерів збільшуватиметься щороку до 2028-го. Тобто, вже зараз кожен українець може підрахувати, скільки йому доведеться працювати до виходу на пенсію.

Для цього потрібно знати, у якому році майбутньому пенсіонерові виповниться 60 років.

Щоб перевірити свій стаж та можливий вік виходу на пенсію, потрібно пройти реєстрацію у Пенсійному кабінеті. Знайти власну пенсійну справу там може кожен українець, який досяг повноліття.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.