Літня спека зміниться похолоданням і снігопадами: синоптики спантеличили українців погодою на найближчі два тижні

Синоптики спантеличили українців прогнозом погоди на квітень. Попереду нас чекає смуга літньої спеки, яка згодом зміниться сильним похолоданням із дощами та місцями навіть зі снігопадами. Причому все це трапиться у найближчі два тижні.

Про такі погодні гойдалки розповідає apostrophe, посилаючись на дані погодного сайту Ventusky.

Найближчими днями в Україні встановиться тепла сонячна погода, яка більше нагадуватиме літо, ніж першу половину квітня. Так, у вівторок, 9 квітня, денна температура місцями сягне +25 градусів. Зокрема, такий температурний фон буде в Луганській та Донецькій областях. На заході країни буде трохи прохолодніше – до +22, а на решті території +23.

У середу, 10 квітня, потеплішає ще більше. Зокрема, в Одеській, Миколаївській, Донецькій, Луганській та Харківській областях буде до +26. Лише на один градус нижчою буде температура в Дніпрі та Києві. І трохи менше повітря прогріється на заході та в центрі країни – до +21.

У четвер, 11 квітня, на півдні та сході країни ртутний стовпчик підніметься до +27 градусів. До +25 буде в Сумській, Полтавській, Харківській, Черкаській та Кіровоградській областях. При цьому в західну частину і на північ країни вже зайде холодний атмосферний фронт. Там денна температура одразу знизиться до +15 градусів.

У п’ятницю, 12 квітня, буде, як і раніше, спекотно на півдні та сході країни – до +25,а на півночі та заході встановиться прохолодна погода – до +15. У Києві буде близько +17 градусів.

Дощі накриють західну частину України в суботу, 13 квітня. Температура коливатиметься від +15 до +20 градусів.

Нова хвиля спеки накотить на південний регіон нашої країни в середу, 17 квітня. У Херсоні ртутний стовпчик підніметься до +29 градусів. До +28 буде в Мелітополі і до +27 – у Запоріжжі.

Читайте також  Аномалія накриє Україну: синоптики радять звернути увагу на здоров'я

При цьому на заході країни погода різко контрастуватиме з літнім теплом на сході та півдні. У західному регіоні вдень ртутний стовпчик ледь здолає позначки в +4…+7 градусів. Таке похолодання супроводжуватиметься зливовими дощами.

Ще більше туги нажене погода в четвер, 18 квітня. Через зниження температури дощі місцями перейдуть у снігопади. А 19 квітня Львівську область взагалі може вкрити снігом. А в інших західних областях буде просто холодно і дощитиме.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.