“Бігав з кувалдою, а тепер дозволи видає”: франківські активісти вимагають аби міський голова припинив незаконні забудови

Сьогодні, 15 лютого відбулася конференція учасників громадської ініціативи «Вільне озеро» та ініціативної групи “Макогона-Крайківського-Промислова” стосовно ситуації із незаконними забудовами в Івано-Франківську.

За словами громадського активіста Наталії Сербин, в Івано-Франківську не вперше розглядають питання про незаконні забудови.

“Ця тема всім набридла, але оскільки громадські активісти за все це взялись – ми хочемо розуміти, чому немає якихось дій, особливо з боку поліціі. Це не просто популістична зустріч”, – сказала Н.Сербин.

“Коли наш мер йшов у владу, то бігав з кувалдою і руйнував забудови, а коли прийшов у владу почав давати дозволи на такі будівництва. Ми хочемо зрозуміти на чиїй стороні поліція, бо справи в судах розвалюють”, – каже громадський активіст “Вільного озера” Віталій Світлик

Активісти звертаються до міського голови Руслана Марцінківа, припинити незаконні забудови в місті, адже тільки він має всі важелі впливу, а не лише кувалду, як раніше.

“Руслан Марцінків має робити реальні речі на сесії міськради, а не говорити, що його ущемляє провладна партія, з якою вони в більшості в міськраді”, – наголошує В.Світлик.

Крім того, активісти підготували звернення до Нацполіції та Прокурора області, щодо припинення незаконного будівництва та переслідування громадського активіста Олексія Замкового.

На зустріч прийшли й представники нацполіції. За словами заступника начальника Івано-Франківського відділу поліціі Володимира Гаврилаша, щодо забудов, – це великий обсяг робіт і експертизи тривають.

Як зазначив В. Гаврилаш, 27 січня 2015 року порушено справу в поліції, щодо провадження про самовільне будівництво в районі вулиці Ленкавського.

Також призначено будівельно-технічну експертизу і пізніше справу скерують до суду. Деталі справи розголошувати не можуть.

“Що там за справа, що її розглядають з 2015 року, термін дії вже минув, якщо закривали то чому?”, – наголошують активісти.

“Тут люди свідомі – не може справа розглядатися два роки. Ви затягуєте справи, а потім прийдуть люди до мера і скажуть здавайте будинок, бо ми тут живемо”, – наголошує Н.Сербин.

Так активісти просять представників поліції взяти на контроль всі незаконні забудови в місті й доповісти громаді про рішення щодо них.

“Навчіться говорити з людьми, бо ми пишемо, а толку – нема. Ви відписуєте нісинітниці”,– зауважують активісти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.