Потужний дощ суне в ці області, прогноз вразив навіть синоптиків: куди пре лютий мороз у -14 градусів, снігопад і гроза

В Україну суне потепління, а потім – знову похолодання. Але чи варто готуватися до дійсно сильного холоду.

Як відомо, абсолютний мінімум температури повітря в Україні за історію спостережень становить 5-16 градусів морозу в квітні, в Чернігівській, Сумській, Харківській областях, в Карпатах – 17-22 градусів морозу, у південній частині місцями – 3-5 градусів морозу. Коли синоптики кажуть про погану погоду, то чи йде мова саме про настільки морозну температуру.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталка Діденко розповіла про стрімке підвищення температури повітря та попередила про дві хвилі похолодання найближчим часом. Не засмучуйтесь заздалегідь — вони будуть короткочасними.

“У п’ятницю — короткочасне похолодання до +10+12 градусів та невеликий дощ. У суботу — сухо, +17+19 градусів. У неділю — сонячно, +19+22 градуси. Найближчим часом в Україні очікується тепла погода, хіба що 3−4 квітня завітає коротеньке похолодання, потім — знову буде тепло. Отже. Перезимували. Справжнє тепло та сонце вже починають відкритий продаж вітаміну Д”, — обнадіяла Діденко.

Як інформує “Інтерфакс-Україна”, у п’ятницю, 29 березня, в Україні часом дощ, у південній частині окремі грози. Температура вночі 4-9° тепла, вдень 11-16°, на півдні країни до 20°. Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/с, у південно-західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

На високогір’ї Карпат дощ із мокрим снігом, температура вночі та вдень 0-5 тепла.

У Києві в п’ятницю, 29 березня, часом дощ. Температура вночі 7-9° тепла, вдень 13-15°. Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/с.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.