Дощі, холод чи морози: українців попередили про погоду у квітні

Квітень “потішить” погодними примхами

В очікуванні справжнього весняного тепла та сезону активної роботи на дачних ділянках українці сподіваються на сприятливий прогноз погоди. Але примхливий квітень не за горами і незабаром він принесе цікаві погодні сюрпризи у вигляді невеликих дощів та незначного похолодання, пише портал pmg.ua.

Другий місяць весни часто буває непередбачуваним, іноді Україну накривають не лише рясні дощі цього місяця, а й навіть заморозки. Цього року ситуація обіцяє бути приємнішою, а, за словами народного синоптика Володимира Деркача, погодні контрасти у квітні хоч і будуть, але здебільшого місяць порадує своїм теплом.

Володимир Деркач вважає, що початок місяця супроводжуватиметься поступовим потеплінням після холодного атмосферного фронту, що зараз накрив Україну, і вже до кінця першої декади квітня стане по-справжньому тепло. Сильні заморозки вночі не передбачаються. Крім того, рясні дощі також не очікуються у цей період.

А ось у другій декаді квітень “здивує” українців різкою зміною погодної картинки: очікується короткочасне похолодання та сильні опади. У третій декаді, за прогнозом синоптика, погода знову налагодиться та тепло знову повернеться до України.

Водночас погодний прогноз на квітень від AccuWeather говорить про те, що вже з перших днів квітня жодних опадів у країні не буде, а температура повітря прогріється до 20 градусів тепла. А ось з 4 по 7 квітня очікується різке похолодання до +12 градусів із дощами у деяких українських регіонах.

Вже з 10 квітня українцям знову варто чекати на потепління від +16 до +20 градусів. І хоча опадів у цей період не очікується, але й температура не здивує сильними стрибками.

За даними від ресурсу Wisemeteo у столиці України, у квітні очікується середня денна температура в межах +10 градусів, а на початку місяця пройдуть невеликі дощі.

Читайте також  Масштабна гроза суне в ці області України, синоптики приголомшили прогнозом

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.