Тепер для всіх однаково: скільки доларів можна купити чи здати у банках та обмінках

НБУ змінив правила щодо купівлі та продажу валюти в Україні

Деякий час в Україні у зв’язку із запровадженим військовим становищем діяли валютні обмеження. У НБУ змінили правила купівлі та продажу валюти. Нардеп від “Слуги народу” Данило Гетьманцев у своєму Telegram-каналі поділився, що змінилося.

Нові правила НБУ діють із 1 грудня 2023 року, згідно з якими українці можуть купувати стільки валюти, скільки їм потрібно. Причому це можна зробити як у банках, так і в обмінниках.

При цьому Гетьманцев попередив, що обсяг можливого продажу готівкової валюти для кожного банку визначався як сума кількох складових:

Залишку готівкової валюти у банках станом на 13 квітня 2022 року;
Обсягу перевищення між купівлею-продажем готівкової валюти та 120% від обсягу купленої безготівкової валюти у населення.
У Нацбанку запевнили, що скасування обмежень на продаж валюти населенню позитивно вплине на стан ринку.

Очікується, що це призведе до мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсом. Крім того, це сприятиме стабілізації курсових очікувань та підвищенню стійкості валютного ринку.

На новому тижні з 25 березня банківський сектор очікує на суттєву зміну курсу готівкового долара. За прогнозом експертів для видання Обозреватель, у період з 25 по 31 березня вартість американської валюти перебуватиме у межах 38,5-40 грн.

Увечері 21 березня банки виставили її середній курс на рівні 38,8/39,3 грн (купівля/продаж). Обмінники – 38,71/39,16 грн.

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лісовий зазначив, що різниця між курсами купівлі та продажу очікується на рівні від 80 коп. до 1 грн.

Він додав, що щоденні курсові зміни прогнозуються на рівні до 30 коп. у банках і до 50 коп. в обмінниках.

Читайте також  Українцям на нові пенсії доведеться віддати частину зарплати: міністр розкритикував реформу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.