Долар по 40 грн: експерт пояснив, чому курс злетів і до якої ситуації готуватися українцям

Курс американської валюти на готівковому ринку вже сягнув понад 39 гривень. Є побоювання, що на цій позначці долар не зупиниться. Втім експерт запевняє, що валюта не буде коштувати 40 гривень.

Як інформує “24”, експерт Данило Монін розповів, що різке підвищення курсу долара відображає ситуацію із затримкою коштів від партнерів для України.

Як пояснює Монін, за планом Україна має отримати в березні від Євросоюзу 4,5 мільярди євро, від МВФ – 900 мільйонів, також, фінансову підтримку від Японії.

Зауважте! 20 березня Єврокомісія передала Україні перший транш макрофінансової допомоги, а це 4,5 мільярда євро, з великого пакета підтримки.

Поки коштів немає, НБУ вирішив мінімізувати витрати валюти й збільшити курс. Долар не сягне 40 гривень

Як пояснює Монін, курс буде рости доти, допоки Україна не отримає фінансування від Євросоюзу або МВФ. Водночас економіст гадає, що попри це курс не сягне 40 гривень.

“Нацбанк зміцнюватиме гривню, коли прийде фінансування з Євросоюзу, оскільки вони мінімізуватимуть інфляцію з більшою ймовірністю, ніж допомагатимуть бюджету конвертувати зовнішню допомогу за більшим курсом. Втім подивимося. Інфляція зараз на дуже низькому рівні”,– каже експерт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.