Важливе попередження: які будуть зарплати у військових із 1 травня

Військовослужбовці вже у травні отримають підвищені зарплати
Деякі українські військовослужбовці матимуть змогу отримати збільшені зарплати вже у травні. Йдеться про тих, хто виконує бойові завдання на передовій. Сума збільшення зарплати таких військовослужбовців становить 70 тисяч гривень, пише OBOZ.UA.

Загалом більшість військових підвищення зарплат у травні не торкнеться. За заявою прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, додаткові 70 тисяч гривень отримають лише ті військовослужбовці та поліцейські, які знаходяться на першій лінії фронту. Рішення про додаткову надбавку військовим було ухвалено ще 1 квітня.

“На виконання спільної ініціативи Верховної Ради та Уряду сьогодні встановили доплату у розмірі 70 тис. гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії”, – зазначив Денис Шмигаль.

Водночас, як і раніше, без доплати у 30 тисяч гривень залишаться і ті військовослужбовці, які зараз перебувають у тилу. Військовослужбовці зараз отримують зарплати, які складаються з грошового забезпечення відповідно до займаної військової посади та грошової винагороди, яка встановлюється президентом під час дії воєнного стану.

Так, наприклад, стрілець Сухопутних військ, який перебував у тилу, у 2023 році мав зарплату в розмірі трохи більше 40 тисяч гривень, а військовослужбовець на тій же посаді на фронті отримував 113 тисяч гривень. Наразі зарплата на такій посаді складає:

20587 грн, якщо не включено до складу угруповань військ та не виконує бойових завдань;
50 587 грн., якщо виконує бойові (спеціальні) завдання;
120 587 грн., якщо бере участь безпосередньо у бойових діях.
Водночас зарплата, яку отримує командир бригади Сухопутних військ, становить 50 173 гривень без урахування додаткової винагороди.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.