ТЦК тепер забиратимуть машини: у Раді ухвалили рішення

У Раді дозволили ТЦК відбирати авто в українців

Комітет Ради з питань національної безпеки продовжує розгляд правок до законопроєкту про мобілізацію. Нардеп Ірина Фріз поділилася, що ТЦК дозволили вилучати у громадян транспортні засоби, повідомляє vnedorozhnik.net.ua.

За словами Фріз, члени парламентського комітету врахували поправки, згідно з якими Територіальний центр комплектування (ТЦК) не може давати розпорядження про продаж/перереєстрацію транспортних засобів іншим особам та установам.

При цьому ТЦК зобов’язали повертати власникам вилучені транспортні засоби протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Кабмін займатиметься регулюванням порядку, обсягу та визначення суб’єктів, у яких вилучатиметься транспорт.

Фріз поділилася, що триває дискусія щодо визначення у законі граничного обсягу транспортних засобів, згідно з яким можна буде їх вилучати у підприємства.

Необхідно, за словами нардепа, виключити можливість будь-якого зловживання з боку ТЦК, щоб не відбувалося, коли в одного підприємства забирають усі транспортні засоби, а в іншого за “дивним збігом обставин” – жодного.

Але поки що рішення з цього приводу не прийняте, оскільки потрібно отримати від уряду інформацію щодо чинного порядку вилучення.

Верховна Рада 7 лютого ухвалила у першому читанні урядовий законопроєкт про внесення змін до процесу мобілізації. Оскільки до того, щоб відправити законопроєкт про зміну мобілізації на друге читання до Ради, депутатам потрібно розглянути всі поправки, а їх понад 4000, документ можуть відправити на голосування лише наприкінці березня або на початку квітня. За прогнозом, він може набути чинності приблизно з травня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.