Вліплять штраф 17000 грн: Рада підготувала нові штрафи для водіїв – б/у авто легше здати в металобрухт

Водіїв попередили про нові штрафи за уживані авто
Українців хочуть штрафувати за фальсифікацію пробігу авто. Відповідний законопроект №10216 зареєстровано у Верховній Раді. Якщо документ буде прийнято, то тих, хто з метою продажу фальсифікуватиме пробіг уживаного транспортного засобу, штрафуватимуть на 500-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 2024 року це становить 8500-17000 грн.

“Законопроект сприятиме запобіганню можливих фальсифікацій з пробігу уживаного транспортного засобу. І допоможе убезпечити покупців від купівлі транспортного засобу з пробігом, що не відповідає дійсності”, – йдеться в записці пояснення до документа.

Навіщо вводити нові штрафи

Необхідність запровадження нового штрафу, запевняється, продиктована розмахом фальсифікації пробігу уживаного транспорту під час продажу. Як стверджується в пояснювальній записці, така практика “досить поширена”.

Штрафи ж за це, зазначається, допоможуть не допустити введення в оману покупців. “Практика фальсифікації пробігу уживаного транспортного засобу при продажу досить поширена. З метою недопущення введення в оману покупців пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу”, – наголошується в документі.

За “зайвий” шум також штрафуватимуть

Втім, це не єдиний законопроект, який передбачає запровадження нових штрафів для водіїв. Так, документом №9564 пропонується карати за перевищення транспортом допустимого рівня шуму – чим особливо “грішать” мотоциклісти.

Розмір штрафу передбачається встановити на рівні 17000 грн. За повторне порушення доведеться платити вже 34 000 грн.

Як йдеться в пояснювальній записці до документа, необхідність запровадження штрафу обумовлена ​​тим, що деякі водії встановлюють на свої транспортні засоби обладнання, використання якого призводить до значного збільшення шуму роботи двигуна. Що:

порушує “тишу та спокій громадян”;
викликає невдоволення суспільства.
Погіршує ж ситуацію, наголошується, те, що “під час воєнного стану такі шумові звуки схожі на звуки ворожих безпілотних летальних апаратів”. Чим створюють уявлення про авіаційну та ракетну небезпеку, “відволікаючи Збройні сили та правоохоронців”.

Читайте також  Калуська гімназистка отримала 200 балів з історії

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.