Несамовитий холод накриє Україну, синоптики приголомшені прогнозом: куди пре мороз у -20 градусів, дощ та снігопад

Експерти кажуть про те, що, попри весну, ще варто говорити про радикальне потепління. За попередню історію спостережень у березні навіть фіксували 31-градусний холод. Чи варто очікувати в Україні повторення такої ситуації цього року?

Як інформує “ТСН”, вівторок, 19 березня, буде в Україні з опадами – з дощем і мокрим снігом. Вночі у регіонах буде мороз.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

На заході України буде сніг, а вдень – з дощем. На дорогах – місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Вночі температура повітря становитиме 0-5° морозу, а вдень – 1-6° тепла.

На решті території України будуть дощі, але вночі – з мокрим снігом. Вночі та вранці в Кіровоградській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях буде туман. Стовпчики термометрів вночі покажуть від +3° до -2° морозу. Вдень температура підніметься до 4-9° тепла. На південному сході країни повітря прогріється до +13°.

В Карпатах вночі опадів не буде, але вдень прогнозують мокрий сніг. Вдень пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 4-9° морозу, а вдень від 4° морозу до 1° тепла.

Вночі ще очікується легкий мороз.

В Україні протягом тижня переважатиме волога повітряна маса. Водночас удень у більшості областей країни спостерігатиметься плюсова температура.

Середа, 20 березня

У середу опади пройдуть у центральних, західних і місцями північних областях. На півдні та сході переважно сухо. У Карпатах очікуються сніг та мокрий сніг. У західних областях місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, удень +6…+11°С; у західних областях уночі -2…+3°С, удень +1…+6°С.

Четверг, 21 березня

У четвер у південних і південно-західних областях України пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом, у решті країни без істотних опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, удень +7…+12°С.

Читайте також  "Могyтня гроза накриє цілий регіон, холодні потоки води заллють кілька областей": Синоптики пoперeдили про погоду

П’ятниця, 22 березня

У п’ятницю істотних опадів не очікується, лише до вечора на Волині пройде невеликий дощ. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, вдень +7…+12°С.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.