Штраф 200 тисяч та повне позбавлення всіх прав: нардепи хочуть жорстко тиснути на ухилянтів

За ухилення від мобілізації чоловіків хочуть жорстоко карати
У Верховній Раді пропонують запровадити штраф для чоловіків за ухилення від мобілізації. Деталі повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці.

Він стверджує, що окремо від законопроєкту щодо мобілізації нардепи можуть прописати новий законопроєкт. Але журналіст вважає, що поки що немає концепції мобілізації, він не розуміє, як це буде.

Бутусов вважає, що спочатку чиновникам слід чітко прописати концепцію мобілізації, тобто визначитися із планом мобілізації, термінами, порядком обліку, ротації, скільки часу потрібно на бойову підготовку мобілізованим та яка програма підготовки має бути для них.

Він вважає, що без розв’язання цих питань буде чергова політична декларація та не буде відповідальності за долю тих, кого призивають захищати Батьківщину.

Зокрема, пропонується запровадити штраф за неявку по мобілізації до територіального центру комплектування (ТЦК). Суму пропонують встановити від 100 до 200 тис. грн.

Тобто якщо чоловік не з’явився до ТЦК уперше, то розмір штрафу буде 100 тис. грн із попередженням, за ігнорування попередження – 200 тис. грн.

Також через суд можуть вести обмеження — позбавлення прав, ФОП, скасування всіх видів державної допомоги та субсидії, заборона брати кредит на 10 років, блокування виїзду за кордон.

Мобілізацію стане можливим проводити не лише через ТЦК, а й через ЦНАПи та електронний кабінет призовника.

При цьому співробітники ТЦК та ЦНАПів хочуть запровадити графік роботи без вихідних, тобто з понеділка до неділі з 08:00 до 20:00 з електронною чергою.

Бутусов зазначив, що раніше багато варіантів і правок скасували, тому фінальний результат точно матиме відмінності з цією концепцією.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.