Депутати планують підвищити розмір допомоги при народженні дитини

Протягом кількох останніх років рівень народжуваності в Україні суттєво знизився. Загалом за останні десять років народжуваність в Україні скоротилася на 40%.

Про це розповідає Бухгалтер 911.

Депутати вважають, що причиною скорочення народжуваності є багато факторів, проте одним із головних залишається низький рівень допомоги при народженні дитини, а також військові дії на території України внаслідок збройної агресії країни-терориста росії.

Розмір державної допомоги при народженні (усиновленні) дитини встановлено в сумі 41 280 гривень незалежно від кількості народжених дітей у сім’ї (цей розмір не переглядався із 01.07.2014 р. (по відношенню до долара США ця сума зменшилася майже удвічі з 2014 року). Одноразово виплачується 10 320 гривень, решта суми — протягом наступних 36 місяців рівними частинами – щомісяця по 860 гривень.

Для підвищення рівня державної підтримки сімей з дітьми, у Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону № 11072, яким запропоновано збільшити розмір державної допомоги при народженні (усиновленні) дитини.

Законопроєктом передбачено, що допомога при народженні дитини нараховується виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі:

кратній 150 розмірам прожиткового мінімуму, – на першу дитину (на сьогодні це складатиме майже 384,5 тис. грн); кратній 100 розмірам прожиткового мінімуму, – на другу дитину (256,3 тис. грн); кратній 50 розмірам прожиткового мінімуму, – на третю і кожну наступну дитину (128,2 тис. грн).

Виплата допомоги має здійснюється одноразово у двадцятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини (51,3 тис. грн), решта суми допомоги на першу – третю і кожну наступну дитину виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Читайте також  Потрібна допомога: маленький українець помирає. Він сирота. Переживає страшні муки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.