“Інакше ця війна не закінчиться”: за яких умов Україна зможе бити по РФ

Військовий експерт розповів, коли наша держава зможе завдавати ударів територією Росії за допомогою західної зброї.

Нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає право застосовувати літаки F-16 територією Росії. Також у Фінляндії дозволили Києву використати свою зброю за межами української держави. Про те, чи Захід може загалом змінити принципову позицію щодо застосування своїх озброєнь по російській території в інтерв’ю Главреду розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

За словами експерта, Північноатлантичний альянс максимально дистанціюється від конфлікту в Україні та намагається не підходити близько. Все для того, щоб блок не втягнули у військове протистояння, і все це не призвело до світової війни.

Також Жданов додав, що саме НАТО не передало Україні жодного патрона, адже Україна отримує озброєння не від НАТО як організації, а в рамках домовленостей із країнами-союзниками, які входять до Альянсу. Отже, зараз Столтенберг “може говорити все, що завгодно”.

“Якщо говорити про Фінляндію, подивимося, яке озброєння вона нам передасть. Поки Гельсінкі важких озброєнь нам не передавали. Навіть артилерії, якою ми могли б бити по Російській Федерації”, – пояснив експерт.

До того ж він додав, що удари по Росії західною зброєю – це дуже хороша ідея, до якої Україна прийде згодом, а саме тоді, коли зброя іноземного виробництва, продана чи подарована Збройним силам України, повністю вважатиметься її штатним озброєнням.

“Ми зможемо застосовувати його на свій розсуд, ні в кого нічого не питаючи. Так має статися, інакше ця війна ніколи не закінчиться”, – резюмував Жданов.

Хто такий Олег Жданов
Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовий, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

Читайте також  Алергія на пилові кліщі: основні симптоми та лікування

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч передплатників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Озброєння для України
Як повідомляв Главред, Україна може отримати винищувачі F-16 не раніше липня цього року і поки що лише шість машин із 45 обіцяних союзниками. 12 українських пілотів можуть підготувати до бойових вильотів на F-16 до літа цього року після десяти місяців навчання у Данії, Великій Британії та США, пише New York Times.

Також опозиційна фракція ХДС/ХСС у Бундестазі планує внести на розгляд проєкт резолюції про передачу Україні далекобійних ракет Taurus. Про це заявив перший парламентський секретар фракції Торстен Фрай у коментарі Rheinische Post.

До того ж польські офіцери відкидають можливість відправлення своїх військ до України. З такою заявою виступив Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, якого цитує портал Kresy. “Ми вважаємо, що краще передати техніку”, – заявив чиновник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.