Землю накрила потужна магнітна буря: скільки днів триватиме геомагнітний шторм і які можуть бути наслідки

Землю накрила потужна і тривала магнітна буря. Спочатку був прогноз, що вона закінчиться 19 липня, проте на Сонці відбулися нові спалахи, і нові потоки сонячного вітру вирушили до нашої планети. Тож, у найліпшому разі, ця магнітна буря завершиться 21 липня.

Землю накрила потужна магнітна буря: скільки днів триватиме геомагнітний шторм і які можуть бути наслідки – today.ua
Вчені попередили, що до Землі летить “канібальський” викид корональної маси. Канібальським його називають через те, що один викид корональної маси був поглинути іншим. Від світила до Землі було направлено два викиди – від вибухів, що сталися на Сонці 14 та 15 липня. По дорозі до Землі один потік плазми наздогнав інший і поглинув його. Тепер їхня енергія об’єдналася, і цей потужний “канібальський” потік вдарить по земній магнітосфері.

При цьому можуть бути порушення зв’язку, відмова роботи приладів навігації, а також можуть спостерігатися сполохи північного сяйва вдалині від полярних широт.

Сьогодні на Землі вирує 6-бальна магнітна буря. Але вже завтра вона зменшиться до 5 балів.

Втім, затишшя буде недовгим. У четвер, 20 липня, геомагнітний шторм стане 7-бальним і протримається на цьому показнику ще й 21 числа. Втім, ніхто не може гарантувати, що цим все завершиться, оскільки астрономи спостерігають на Сонці ще одну потужну пляму, яка набирає енергію та ось-ось має вибухнути.

Що відбувається з людьми під час геомагнітної бурі
Ці симптоми відомі усім гіпертонікам, людям, які страждають на захворювання нервової системи, а також людям з іншими хронічними захворюваннями. Усі хронічні хвороби під час магнітної бурі загострюються. Крім того, навіть здорові люди можуть відчувати запаморочення, слабкість, сонливість і безпричинну дратівливість.

Читайте також  Загинув 23-річний прикордонник відділу «Соломоново»

Тому завжди тримайте свої ліки під рукою, пийте більше води, якомога менше турбуйтеся і намагайтеся повноцінно відпочивати. А головне пам’ятайте, що доброзичливість – це головні ліки від усіх недуг.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.