Торкнеться всіх водіїв: за три дні до травня набудуть чинності нові правила на дорогах

Станом на наступний місяць, автошколи та сервісні центри МВС україні почнуть замінювати на автомобілях для практичного іспиту знак “У” на “Н”.

Рішення замінити позначення “У” на “Н” на автомобілях для практичного іспиту було ухвалено Кабінетом Міністрів України у постанові №1128 від 7 жовтня 2023 року. Це рішення було прийняте з метою відображення українською мовою терміну “Навчальний”, адже в українській мові немає слова “Учбовий”.

Про це повідомляє сайт Голос Карпат.

Початок змін вводиться як частина реформи сервісних центрів МВС та посилення контролю за процесом навчання водіїв.

У 2023 році МВС також впровадило реформу сервісних центрів, зокрема посилило контроль за теоретичним та практичним іспитами на отримання посвідчення водія. Українцям тепер дозволено самостійно готуватися до теоретичного іспиту, і, крім того, є можливість вивчати теорію в автошколі. Тривалість теоретичної підготовки визначена у 64 години, а практична підготовка проводиться в автошколі за різною кількістю годин, залежно від типу коробки передач в автомобілі.

Ці зміни є частиною спрощень у системі навчання водіїв та удосконалення процесу отримання посвідчення водія в Україні.У територіальних сервісних центрах МВС всі автомобілі для практичного іспиту повинні бути обладнані відеосистемою із звукозаписом. Відеокамери мають відстежувати всі рухи рук та ніг кандидата у водії та екзаменатора. Крім того, в усіх класах для теоретичного іспиту повинно бути встановлено чотири відеокамери для контролю за всім приміщенням.

Головна мета цих заходів – максимальне скорочення часу очікування на практичний іспит для отримання посвідчення водія. Для досягнення цього завдання передбачається впровадження цифрових технологій в обслуговування громадян, а також збільшення кількості екзаменаційних автомобілів та створення екзаменаційних хабів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.