Температура опуститься до -10: де і коли в Україні чекатиме похолодання

У другій половині наступного тижня в Україну почне надходити холодніше повітря з північних регіонів Європи.

Зима, схоже, не має наміру повністю здаватися, незважаючи на прихід весни за календарем, і ще виявить свій характер. У другій половині наступного тижня температура повітря опуститься на 6-10 градусів по всій території України, а на півночі Лівобережжя вночі місцями вдарять досить міцні морози – до -10…5 градусів.

Таким прогнозом поділився метеоролог Ігор Кібальчич. Meteoprog.

Похолодання буде зумовлене заходом у країну повітряних мас із північних регіонів Європи, місцями не виключені опади у вигляді мокрого снігу.

При цьому загалом погода наступного тижня буде сухою за рахунок впливу антициклону, а найвищі температурні показники очікуються у Закарпатській та Одеській областях.

У свою чергу, синоптики Укргідрометцентру повідомляють, що у понеділок, 4 березня, опади у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом, прогнозуються у західних регіонах. На решті території країни утримається переважно суха погода.

Температурні показники в нічний час доби виявляться в межах -3…+2 градусів, на Закарпатті та Прикарпатті +1…6, вдень +5…10, на Закарпатті та Прикарпатті +10…15.

У столиці першого дня нового тижня опади не передбачаються. Температура вночі близько 0, удень +6…8.

Тим часом синоптик Наталія Птуха повідомила, що у першій декаді березня збережеться вплив антициклону, тож значних опадів не буде.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.