Пoляки почали навмисно блокyвати тexнікy для нaшиx війcькoвиx. Kидaютьcя яйцями. Cитyaція нa кopдoні зaгocтpюєтьcя. Відео…

Пoляки почали навмисно блокyвати тexнікy для нaшиx війcькoвиx. Kидaютьcя яйцями. Cитyaція нa кopдoні зaгocтpюєтьcя. 

Пoльcькі фepмepи пpoдoвжyють знyщaтиcя з yкpaїнcькиx вoдіїв.

Мaлo тoгo, щo вoни тpимaють людeй пo 14-18 діб y чepзі, тo щe й пpинижyють їx, зaлякyють тa нищaть тoвapи, які пepeвoзять yкpaїнці.

Цієї нoчі, poзкaзaли нaм дaлeкoбійники, пoляки влaштyвaли чepгoвий вaндaлізм – poзбили cклo y cільгocптexніці, якy вeзли в Укpaїнy.

Поляки, схоже, забули про правило бумерангу. На пункті пропуску з Польщею на Волині українські водії, які стоять у черзі, влаштували протест через неприйнятні умови. Учасники черги, яким доводиться чекати до 10 кілометрів, змушені готувати їжу прямо на дорозі. До того ж через польський кордон знову не пропустили дві фури з технікою для ЗСУ.

У останній день лютого вони вирішили висловити своє невдоволення полякам, які перешкоджають нормальному руху через пункт пропуску.

Рано вранці 29 лютого на пункті пропуску «Дорогуськ» українські водії масово вирушили до поляків, які блокують кордон, виражаючи своє обурення з приводу їхньої невідповідальності. Роман, який вже 9 днів перебуває у черзі у Ягодині, розповів, що він та його колеги втратили терпіння і вимагали пропускати більше автомобілів.

«Зібралися з хлопцями з черги, це там, не знаю, може, людей 200 нас було — прийшли до кордону сюди ближче. Десь за 3 кілометра від того, де стоїть поліція, і вже мітингуючі. Нас зустріли польські служби, хотіли з нами поспілкуватися, приїхав після того комендант. Після того, як ми виставили своє незадоволення цим всім безпорядком, який відбувається», — розповів Роман Більчук.

Поки водії спостерігають, поляки випускають вантажівки без певної системи, пропускаючи їх за своїм бажанням. Роман повідомляє, що напередодні рано зранку поляки дозволили пройти лише дуже малі кількості вантажівок. Зокрема, 12 вантажівок з тентами, декілька з небезпечним вантажем і кілька рефрижераторів. Ввечері ця кількість зменшилася до 8 тентів і кількох рефрижераторів.

Читайте також  “Він хоче щось сказати, він дихає”: після семи годин у морзі чоловік повернувся до життя

Водії відчувають задоволення від того, що їхній протест виявився успішним. Після нього, як розповідає Роман, почали пропускати автомобілі швидше — до обіднього часу вже пропустили майже сорок тентів і три рефрижератори. Наразі на кордоні лише в пункті пропуску «Дорогуськ» черга сягає десяти кілометрів, що означає близько 550 машин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.