МОБІЛІЗАЦІЯ ЗА КОРДОНОМ! Прямо з Ради, документ вже на столі у президента: почалось – не сховатися!

Українські чоловіки, які мають військовий обов’язок і перебувають за кордоном, не будуть отримувати повісток, однак вони матимуть можливість скористатися електронним кабінетом для дистанційного оновлення своїх персональних даних. Про це заявив у інтерв’ю українським ЗМІ член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

За його словами, наразі не існує механізму, за допомогою якого військовозобов’язаним чоловікам за кордоном могли би вручати повістки.

“Ми надаємо можливість через засоби або телефонного зв’язку, або через електронний кабінет отримати відповідний військово-обліковий документ або уточнити свої дані», – зазначив нардеп.

Веніславський також підкреслив, що у новому законопроєкті залишили можливість реєстрації в електронному кабінеті як право, а не як обов’язок.

“Ми залишили можливість особам, що проживають за межами України, скористатися електронним кабінетом для дистанційного оновлення даних без в’їзду на територію України, оскільки потім виникне проблема з можливістю їх виїзду», — наголосив він.

Такою можливістю, за словами нардепа, можуть скористатися студенти, які перебувають на навчанні за кордоном, і чоловіки, які переїхали за кордон ще до початку повномасштабної війни.

Раніше Федір Веніславський повідомив, що у комітеті попередньо відхилили норму про те, щоб заборонити чоловікам за кордоном надання консульських послуг, якщо в них немає військово-облікових документів. За різними думками нардепів, обмеження консульських послуг для українців за кордоном не лише не матиме позитивного ефекту для мобілізації, але навпаки – матиме негативні наслідки через підрив довіри громадян до власної держави, зниження мотивації щодо захисту інтересів України в країнах перебування, збільшення тих, хто взагалі відмовлятиметься від громадянства України.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.