Щo путін пpопонував Укpаїні для завеpшення вiйни. WSJ oпублікував пpоєкт т. з. “миpного дoговору”

Російський диктатор путін публічно натякнув, що він був би відкритий до обговорення питання про припинення війни в Україні на умовах Москви.

Контури угоди, яку, ймовірно, він хоче укласти, можна побачити в проєкті т.з. мирного договору, складеному російськими та українськими делегаціями у квітні 2022 року, передають Патріоти України з посиланням на The Wall Street Journal.

У документі, датованому 15 квітня 2022 року, описується, як учасники переговорів по обидва боки прагнули покласти край бойовим діям, погодившись перетворити Україну на “постійно нейтральну державу, яка не бере участі у військових блоках”, заборонивши їй відновлювати свої збройні сили за підтримки Заходу і залишивши Крим під фактичним контролем росії.

Зрештою домовитися не вдалося. Масштаби російських військових злочинів в Україні стали очевидними, військове становище України покращилося, і Захід став постачати зброю для підтримки Києва.

Сьогодні Україна заявляє, що не почне мирних переговорів, поки росія не виведе війська з країни.

Два роки війни озлобили українську громадську думку проти будь-якої мирної угоди, а президент України Володимир Зеленський попередив, що будь-яке припинення бойових дій просто дасть змогу росії переозброїтися і краще атакувати Україну надалі.

Т.з. “мирні” умови рф.

У проєкті угоди йдеться про те, що Україні, незважаючи на можливість вступу до ЄС, не буде дозволено вступати у військові союзи, такі як НАТО.

На українську землю не допускатиметься іноземна зброя.

Збройні сили України будуть скорочені до певного розміру.

Росія прагнула обмежити все – від чисельності військ і танків до максимальної дальності стрільби українських ракет.

Кримський півострів, уже окупований росією, залишиться під впливом Москви і не вважатиметься нейтральним.

Москва також наполягала на тому, щоб російська мова діяла нарівні з українською в уряді та судах, що, згідно з проектом документа, не було підтримано Києвом.

Читайте також  Чому Захід повільно озброює Україну: головні відповіді на питання та роль Путіна

Питання про майбутнє сходу України, захопленої й окупованої росією 2014 року, не було включено до проєкту, залишивши його на розсуд путіна і Зеленського під час особистих переговорів.

Проєкт договору з Україною передбачав заборону на іноземну зброю, “включно з ракетною зброєю будь-якого типу, збройними силами і формуваннями”.

Москва хотіла, щоб чисельність Збройних сил України становила 85 тисяч військовослужбовців, 342 танки і 519 артилерійських знарядь.

Українські переговорники хотіли мати 250 тисяч військовослужбовців, 800 танків і 1900 артилерійських знарядь, ідеться в документі. Росія хотіла, щоб дальність дії українських ракет була обмежена 40 кілометрами.

Переговори з росією

У грудні американське видання The New York Times повідомило з посиланням на джерела, що російський диктатор путін нібито надсилає “сигнали” Заходу про бажання заморозити війну проти України і почати переговори.

У публікації йшлося, що за словами двох близьких до Кремля колишніх високопоставлених російських чиновників, а також американських і міжнародних чиновників, путін пропонує заморозити бойові дії на нинішніх лініях.

Такі ж сигнали путін також посилав роком раніше – восени 2022 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.