Водії пpощайтеся з мaшинами. Пoчалися спецpейди – aвто одpазу забиpають

У Києві інспекція з паркування проводить рейди, тож тепер припарковані на велосипедних смугах автомобілі евакуюватимуться, пише прес-служба міської ради.

Так, інспектори з паркування Департаменту територіального контролю міста Києва щодня обстежують дороги щодо порушень правил зупинки та стоянки транспортних засобів.

При цьому особливу увагу вони приділяють локаціям із велодоріжками та велосипедними смугами, адже йдеться про безпеку дорожнього руху велосипедистів.

За порушення правил зупинки та стоянки транспортного засобу передбачено штраф та тимчасове затримання МС (згідно зі ст. 265-4 КУпАП).

“Місто закликає водіїв дотримуватись вимог законодавства та правил дорожнього руху. У разі порушення – припарковані на велосипедах автомобілі евакуюватимуть”, – йдеться у повідомленні.

До речі, з метою безпеки на дорогах водіям двічі на рік слід замінювати шини.

Сезонна заміна шин із зимових на літні є головним завданням для водіїв із наближенням весни. Але це варто робити, підібравши ідеальний момент: не дуже рано і не пізно.

Справа в тому, що покришки, призначені для водіння в холодну погоду, виготовлені з м’якшої гуми. Тому коли підвищується температура на вулиці, їх експлуатаційні якості погіршуються.

Щовесни водії страждають питанням, коли саме міняти шини на літні. Підказку дає погода у такому разі. Але поспішати з цим не варто, тому що температура повітря в березні коливається і може навіть опускатися нижче за нуль.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.