Вдень, як у середині березня: синоптик розповів про погоду у перший тиждень весни

В Україні у перший тиждень весни, з 26 лютого по 3 березня, синоптики прогнозують теплу весняну погоду до +17 градусів, опадів не очікується.

Про це повідомив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич на сайті Meteoprog.ua.

“Температурний фон по всій країні очікується вищим за норму, особливо високі показники прогнозуються в західних і південних регіонах, де середньодобова температура буде відповідати середині березня”, – зазначив він.

Понеділок, 26 лютого
Невеликий дощ буде лише вночі на заході, а зранку туман. На Донбасі та у Приазов’ї вдень місцями пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме -4…+1°С, а вдень +3…+8°С. На заході та півдні вночі очікується +2…+7°С, а вдень +9…+14°С, на Закарпатті буде до +16°С.

Вівторок, 27 лютого
На Донбасі та у Приазов’ї вдень знову буде сильний вітер до 20 м/с. Вночі очікується -5…0 градусів, а вдень +3…+8 градусів. На заході та півдні, крім прибережної зони у нічний час буде +1…+6 градусів, а вдень стовпчик термометру підніметься до +9…+14 градусів, на Закарпатті до +16 градусів.

Середа, 28 лютого
Зранку буде туман на заході країни. Синоптик прогнозує вночі -5…0 градусів, а в денний час +3…+8 градусів, на заході та півдні +1…+6 градусів, а вдень +9…+14 градусів, на Закарпатті триматиметься до +16 градусів.

Четвер, 29 лютого
На заході зранку туман. Вночі очікується -4…+1 градус, а вдень повітря прогріється до +3…+8 градусів. На заході та півдні, крім прибережної зони вночі буде +1…+6 градусів, вдень +8…+13 градусів, на Закарпатті до +17 градусів.

П’ятниця, 1 березня
Перший день весни теж буде без опадів та доволі теплим. Метеоролог прогнозує, що вночі буде -1…+4°С, вдень +7…+12°С, а в окупованому Криму та на Закарпатті +12…+17°С.

Читайте також  Україну накриє сніговий шторм і ураган: Синоптик назвала дати двох "рокових" днів

Субота, 2 березня
Температура повітря вночі становитиме -2…+3°С, а вдень +6…+11°С, на заході та півдні +8…+13°С.

Неділя, 3 березня
Істотних опадів в Україні не очікується. Температура повітря вночі буде -3…+2 градуси, а вдень +6…+11 градусів, на півночі буде холодніше, а саме 0…+5 градусів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.