Росія готує тeрoристичний aкт проти України: експерт закликав готуватися і назвав ймовірну дату

За оцінками аналітика, ворог може випустити близько 100 ракет.

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення чи одразу після неї або безпосередньо 24 лютого можливий масований обстріл України.

Через це, наприклад, у Полтаві міська рада звернулася з рекомендацією працювати школам у дистанційному форматі.

“Заклади дошкільної освіти працюватимуть за потребою. Після опитування батьків визначаться з режимом роботи та кількістю груп, необхідних для прийому дітей. Остаточне рішення про форму навчанняухвалюють керівники навчальних закладів”, – повідомила у себе на сторінці в соцмережі очільниця Полтави Катерина Ямщикова.

“Масований обстріл цілком можливий, тому що в них є прив’язка (до дат – Ред.), фетишизм”, – каже в коментарі для ТСН.ua військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

За його словами, ризики в день другої річниці повномасштабного вторгнення підвищуються.

“Крім усього іншого, у росіян є боєкомплект, є ракети. Йдеться як про крилаті ракети, так і про балістичні, є дрони-камікадзе. Я не виключаю, що останнім часом вони могли накопичувати ресурс дронів-камікадзе для того, щоб їх застосувати в більшій кількості. Тому цілком можливий такий терористичний акт”, – каже Олександр Коваленко.

На запитання про те, якою кількістю повітряних цілей росіяни здатні обстріляти Україну, Коваленко відповів так: “Давайте орієнтуватися на 29 грудня минулого року. Це був наймасованіший удар (тоді противник застосував проти України 158 засобів повітряного ураження – Ред.). На нього можно орієнтуватися як на базисний, як на те, що може зробити ворог. Це був комбінований удар. Там були і дрони-камікадзе, і крилаті ракети, і балістичні”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.