Дітям ухилянтів відмовлятимуть у вищій освіті. Нові ідеї щодо вдосконалення правил мобілізації в Україні

Їх озвучив один з народних депутатів


Фото з сайту “Шпальта”
У Верховній Раді вже цього тижня розглядатимуть у другому читанні закон про посилення мобілізації в Україні.

Передусім стимулювання мобілізації виглядатиме як відмова держави у наданні послуг тим, хто не пройшов актуалізацію даних у ТЦК або не став на військовий облік. При цьому блокування банківських рахунків – не єдиний спосіб, який можуть застосовуватися до ухилянтів, пише Телеграф. Банки запросять військовий квиток і за його відсутності заборонять користуватися картками.

Якщо ви не зможете надати інформацію про військовий облік, то ви не пройдете ідентифікацію та не зможете користуватися карткою. Це не блокування рахунків, – каже нардеп Вадим Ільченко.

За його словами мобілізація вкрай необхідна, при цьому ніде у світі за його словами немає добровільної мобілізації. Примус необхідний каже Ільченко. Він додає, зараз більшість фінансових операцій проходять в електронному форматі, тому не можна позбавляти чоловіків доступу до грошей та приректи на смерть. Потрібні інші заходи, серед яких обмеження доступу до освіти:

Політичне керівництво пропонує: якщо ти не хочеш виконувати свій громадянський обов’язок, захищати Батьківщину і якщо не перебуваєш на військовому обліку, держава може відмовляти тобі в послугах. Наприклад: ти не отримуватимеш підтримку держави, твої діти не вступлять до вишу або ти сам не вступиш до вишу.

За його словами військовозобов’язані мають обов’язково оновити свої дані у ТЦК, а ті, хто уже служить, повинні чітко знати на який термін їх призвали.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.