Все буде вирішено на полі бою через три місяці: Боррель приголомшив заявою про кінець війни в Україні

Борель заявив, коли може вирішитись кінець війни в Україні
Днями буде рівно два роки, як росія вторглася з повномасштабною війною на територію України. Щоб вигнати зі своїх земель російських окупантів, Україні потрібно мати достатньо озброєння. Глава дипломатії ЄС Боррель на Мюнхенській конференції заявив, що кінець війни може вирішитися вже через 3 місяці на полі бою, повідомляється в Telegram-каналі Всевидяче око.

Він заявив, що не всі політики та люди в Європі розуміють, що живуть у ситуації війни. Він додав, що не потрібно заяв на кшталт: “Давайте подивимося наступного місяця на Раді глав МЗС”. На його думку, за 3 місяці ситуацію буде вже вирішено на полі бою.

Боррель не виключає, що росія може розпочати новий широкомасштабний наступ на Україну після президентських виборів.

Європейський дипломат зазначив, що український народ залишається повним рішучості продовжувати боротьбу, і він бачив його винахідливість та стійкість у роботі.

На відміну від російських окупантів, зазначив Боррель, українські військові знають, за що вони воюють, і їм вистачає мотивації.

Водночас Україна та Сили оборони потребують сталої підтримки від міжнародних партнерів. Тому дипломат закликав іноземних партнерів терміново збільшувати підтримку України.

Те, що ЄС та його держави-члени зроблять найближчими місяцями, щоб надати Україні інструменти для протистояння російському наступу, матиме вирішальне значення як для України, так і для безпеки Євросоюзу.

Боррель закликав країни-члени Євросоюзу співпрацювати зі своїми оборонними підприємствами над переглядом контрактів та визначити пріоритетність постачання зброї та боєприпасів до України.

Під час візиту Борреля до Києва президент України Володимир Зеленський попросив Євросоюз надати Україні додаткові боєприпаси, БПЛА, а також системи протиповітряної оборони.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.