Позбутися ганебної невротизації освіти. Лісовий порівнює знання українських учнів із європейськими й анонсує в школі кардинальні зміни

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий — про те, як подолати освітні втрати, що трапились через ковід і війну, коли школа врешті формуватиме потрібні в житті навички та чи можна повернути за парти 900 тис. школярів, що навчаються онлайн.

Розмову з міністром освіти й науки України Оксеном Лісовим NV починає з фрази — відправної точки: «Люди завжди готові обговорювати секс, спорт, політику, війну й освіту». «Готовий говорити на всі теми, крім останньої», — легко підхоплює жарт міністр.

Однак саме про освіту він говорить протягом наступних двох годин. Головним чином, про шкільну освіту, яка займає українців сьогодні найбільше.

З приходом Лісового освітнє міністерство одночасно пожвавило реформування усіх своїх напрямків — від вищої освіти, про реформу якої NV вже розповідав профільний заступник міністра, до змін в освіті професійно-технічній. Міністерство вперше від початку великої війни змогло домогтися виділення додаткових грошей на продовження реформи Нової української школи (НУШ) та намагається, за словами міністра, впроваджувати зміни, які перезріли, багато з яких зустрічаються з супротивом професійного середовища.

«Легше, звичайно, було б зараз нічого не робити і підтримувати те, що й так якось собі працює, — зізнається міністр, — але ми свідомі, що стоїмо на порозі освітньої кризи під час війни, тому зміни нагальні і будуть».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.