Для кожного українця запровадять персональні податки: Гетьманців надумав серйозно потрусити гаманці народу

Впровадження прогресивної системи оподаткування особистих доходів розглядається як обґрунтований економічний крок, відповідно до досвіду країн Європи та стратегії доходів до 2030 року. На думку Гетьманцева впровадження такого підходу є економічно обґрунтованим, такий досвід розповсюджений в європейських країнах.

Про це повідомляє buhgalter.com.ua.

Варто зазначити, що прогресивне оподаткування – це система оподаткування, в якій податкові ставки зростають пропорційно до збільшення доходу суб’єкта оподаткування.

У фінансовій практиці існують два основних типи прогресії: проста і складна.

У простій прогресії податкові ставки зростають залежно від збільшення доходу (або вартості майна) для всієї суми доходу.

У повній складній прогресії доходи розбиваються на частини, кожна з яких оподатковується за власною ставкою. Тобто, підвищені ставки застосовуються не до всього об’єкта оподаткування, який зріс, а до тієї частини, яка перевищує попередній рівень.

Проте, ця модель вимагає складнішого адміністрування та повного декларування доходів. Рекомендується обговорити її в контексті загальної реформи податкової системи після завершення першого етапу національної стратегії розвитку до 2025 року. Важливо попередньо здійснити диджиталізацію та підвищити довіру до податкових органів.

Поки не визначено конкретні ставки та градацію для прогресивної шкали, ця тема буде відкладена до подальших обговорень, можливо, після війни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.