Освітній омбудсмен пропонує знижувати категорію вчителя за булінг

Освітній омбудсмен пропонує знижувати кваліфікаційну категорію педагога за булінг, мобінг та колабораціонізм.

Відповідні пропозиції до нової редакції Положення про атестацію оприлюднив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

За його словами, йдеться про можливість зниження кваліфікаційної категорії та позбавлення педагогічного звання у разі притягнення вчителя до адміністративної чи кримінальної відповідальності згідно з рішенням суду, що набрало законної сили, за булінг, мобінг та злочини проти основ національної безпеки.

Омбудсмен зазначає, що метою запропонованих нововведень є усунення відсутності будь-якого покарання таких педагогічних працівників.

«Маємо непоодинокі ситуації, коли педагогічний працівник, притягнутий до адміністративної відповідальності за булінг, згідно з рішенням суду, продовжує працювати в закладі освіти, чи звільняється з одного і переходить на роботу до іншого закладу освіти, зберігаючи усі педагогічні звання та кваліфікаційні категорії, у яких є великі сумніви. І, зокрема, працює з тими дітьми, яких він булив. А так не має бути», – наголосив Горбачов.

Також освітній омбудсмен вважає, що порушуючи свої прямі обов’язки, такий педагогічний працівник не відповідає кваліфікаційним вимогам.

«Люди, які за рішенням суду були визнанні винними у колабораційній діяльності, державній зраді тощо, мають бути відсторонені від педагогічної діяльності або хоча б на певний час мають бути позбавлені права працювати з дітьми, адже педагоги виховують наше майбутнє покоління, що є основою нашої держави», – переконаний омбудсмен.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.