Суд ухвалив рішення за позовом Фаріон: перші подробиці

Ірина Фаріон програла суд щодо поновлення на посаді у Львівській політехніці.

Галицький районний суд Львова відмовив екс-депутату Ірині Фаріон у поновленні на посаді професора кафедри української мови у Львівській політехніці. Згідно з рішенням суду скандальні заяви колишньої народної обраниці про російськомовних захисників України “сприймаються як аморальні”.

Рішення винесено 6 лютого, зазначено у судовому реєстрі. Фаріон може подати апеляцію.

Суд визнав, що не оцінював компетентності наукового працівника вишу. Завданням було встановити, чи її вчинок був аморальним і чи дотримані права Фаріон у момент звільнення.

Суд повністю прийняв бік представників вишу, які вважають неприпустимим “розпалювати ворожнечу, зокрема публічно принижувати воїнів, висловлюючи на їхню адресу тези, що містять ознаки нетерпимості до певної групи осіб через те, що вони не розмовляють українською мовою”.

Педагог потрапила в черговий скандал у листопаді минулого року, коли, висловлюючись про російськомовних бійців “Азова”, уточнила, що не може назвати їх українцями. Її звинувачення та жорстка критика спровокували протести студентів, у соцмережах українці вимагали звернути увагу на проросійську діяльність Фаріон, яка розпалює ненависть усередині країни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.